کلام تائید آمیز
یک ابزار مهم احساسی عشق ، گفتن حرفهای مثبت و انگیزه بخشی است که روحیهی همسرتان را تقویت میکند.
تعریفها و تشویقهای زبانی ، ابزار قدرتمند بیان عشق هستند، آنها میتوانند در عبارات تائیدآمیزی مانند عبارات زیر بهکار روند:
• وای! چقدر تو این لباس زیبایی!
• خیلی خوشحالم سر وقت دنبالم آمدی.
" تعریف زبانی ، قویتر از محرکهایی مثل غر زدن و سروصدا کردن است."
درحقیقت وقتی همسرمان از ما تعریف میکند انگیزهی ما برای انجام کارها چند برابر میشود.
تشویق : اگرچه یکی از بهترین روشهای بیان حرفهای تائیدآمیز ، تعریف زبانی است ولی تشویق کردن نیز تأثیر فوقالعادهای دارد. همهی ما گاهی وقتها احساس عدم امنیت میکنیم و برای انجام کارها احساس ترس میکنیم، همین ترس و استرس مانع انجام کارهایی میشود که دوست داریم انجامشان دهیم. با تشویق میتوانید تواناییهای بالقوهی همسرتان را تبدیل به تواناییهای بالفعل کنید.بنابراین مهم است در کنار افرادی باشیم که مشوقهای خوبی هستند. اگر همسرتان بگوید "میخواهم در کلاسهای کاهش وزن و تناسباندام شرکت کنم" به او بگویید "آفرین، مطمئنم موفق میشوی، پشتکارت عالیه"!
تشویق و تمجید به همدلی نیاز دارد. همدلی به شما کمک میکند نگرشتان را نسبت به همسرتان تغییر دهید و بتوانید زندگی را از دید همسرتان ببینید.
البته چگونگی بیان جملههای تشویقی اهمیت فراوانی دارد، شاید لحن بکارگیری جملات تشویقی برای مردم آسان نباشد، اگر جملههای تشویقی را به حالت توهینآمیز بیان کنیم احساس طردشدگی پیدا میکند.
حرفهای محبتآمیز : لحن بیان و ادای کلمات در جملههای محبتآمیز نقش مهمی در ارتباط کلامی دارد. به جملهی "دوستت دارم" دقت کنید، اگر با ظرافت و مهربانی بیان شود عشق و دوست داشتن را به همراه دارد و منجر به دریافت عکسالعملهای محبتآمیزی میشود، اما اگر طلبکارانه گفته شود کل معنای دوست داشتن تغییر می کند.
درخواست متواضعانه : راه عشق راه درخواست کردن است نه راه طلبیدن.
وقتی چیزی را از همسرمان طلب میکنیم مثل پدر و مادری میشویم و همسرمان مثل فرزند. درحالیکه در زندگی مشترک اگر در جستجوی روابط صمیمی هستیم باید خواستههای یکدیگر را بشناسیم، اگر میخواهیم به هم عشق بورزیم باید بدانیم طرف مقابلمان دنبال چه چیزی است.
نحوهی بیان خواسته خیلی مهم است، اگر خواستههایمان را با لحنی تند و خشن بیان کنیم صمیمیتی ایجاد نمیشود و فاصلهای بین ما و همسرمان ایجاد میشود؛ اما اگر نیازها و خواستههایمان را مؤدبانه بیان کنیم به او احترام گذاشتهایم. هیچوقت با طلب کردن نمیتوانید عشق احساسی را دریافت کنید. شاید همسر شما تمام خواستههای طلبکارانهی شما را جواب دهد و با آنها موافقت کند اما دیگر نمیتوان آن را ابزار عشق نامید. شاید از روی ترس یا هر احساس دیگری آن را انجام دهد؛
ویلیام جیمز، روانشناس آلمانی میگوید: "عمیقترین نیاز انسان نیاز به قدردانی و سپاسگزاری است". کلام تائیدآمیز این نیاز را کاملاً رفع میکند.
دیدگاه خود را بنویسید